Olaszország az a hely, ahol rossz ételt még nem ettem. Azon felül, hogy isteni a pizzájuk, a tésztákról ne is beszéljünk, de rengeteg ízletes desszertjük is van. az egyik nagy kedvencem a Tiramisu, ennek az eredeti receptjét szeretném bemutatni. Kb 15 perc elkészíteni, és elég két edény hozzá, meg pár hozzávaló! Lássuk:

tiramisu desszert Olaszország

 

Hozzávalók:

  • 250 gramm mascarpone
  • 250 ml habtejszín
  • 1 tojás sárgája
  • 2 csomag vaníliás cukor (de ha jobban tetszik helyettesíthetjük 2 ek. kristálycukorral + egy rúd vanília kikapart magjaival)
  • babapiskóta
  • kávé (lehetőleg jó erős)
  • kakaó 

Elkészítés:

  1. Egy tálban keverd össze a mascarponét, a tejszínt, a tojás sárgáját, és a vaníliás cukrot.
  2. Ezután készíts elő egy tálalós tálat!
  3. Főzz egy kávét, a babapiskótákat pedig forgasd meg benne! Ezt csináld gyorsan, hiszen a babapiskóták könnyen el tudnak törni.
  4. Tegyél egy réteget a tál aljába, majd csurgasd rá a krém felét.
  5. Ismételd meg a folyamatot, majd a legvégén szórd meg kakaóporral!

Tipp: A legjobb, ha cukrozatlan, ebből is a holland kakaóport használod. Ezen kívül javaslom egy éjszakára a hűtőbe tenni a kész desszertet, hogy jobban összeérjenek az ízek. (Persze ha ezt bárki kibírja :D) 

  • tiramisu desszert Olaszország