Olaszország az a hely, ahol rossz ételt még nem ettem. Azon felül, hogy isteni a pizzájuk, a tésztákról ne is beszéljünk, de rengeteg ízletes desszertjük is van. az egyik nagy kedvencem a Tiramisu, ennek az eredeti receptjét szeretném bemutatni. Kb 15 perc elkészíteni, és elég két edény hozzá, meg pár hozzávaló! Lássuk:
Hozzávalók:
- 250 gramm mascarpone
- 250 ml habtejszín
- 1 tojás sárgája
- 2 csomag vaníliás cukor (de ha jobban tetszik helyettesíthetjük 2 ek. kristálycukorral + egy rúd vanília kikapart magjaival)
- babapiskóta
- kávé (lehetőleg jó erős)
- kakaó
Elkészítés:
- Egy tálban keverd össze a mascarponét, a tejszínt, a tojás sárgáját, és a vaníliás cukrot.
- Ezután készíts elő egy tálalós tálat!
- Főzz egy kávét, a babapiskótákat pedig forgasd meg benne! Ezt csináld gyorsan, hiszen a babapiskóták könnyen el tudnak törni.
- Tegyél egy réteget a tál aljába, majd csurgasd rá a krém felét.
- Ismételd meg a folyamatot, majd a legvégén szórd meg kakaóporral!
Tipp: A legjobb, ha cukrozatlan, ebből is a holland kakaóport használod. Ezen kívül javaslom egy éjszakára a hűtőbe tenni a kész desszertet, hogy jobban összeérjenek az ízek. (Persze ha ezt bárki kibírja :D)