A hagyományos palacsintától összetevőiben nem sokban különbözik, ám a formáját illetve sokkal kisebb és vastagabb palacsintákat kell készíteni. Természetesen ennek következtében a tésztának is sokkal sűrűbbnek kell lennie, mint a megszokott palacsintának.

palacsinta desszert

 

Hozzávalók: (kb. 9-10 darabhoz)

  • 2 egész tojás
  • 2 ek. porcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • 200 gramm búza-finomliszt
  • 2 dl tej
  • vaj (ez csak a serpenyőbe kell)

Elkészítés:

  1. A hozzávalókat egy tálba keverd össze csomómentesre, majd hagy állni legalább fél órát! Ha a tej kevésnek tűnik, maximum fél decit még felvehet a tészta.
  2. Miután hagytad állni a tésztát, egy sűrű masszát kell kapnod.
  3. Vajazd ki a serpenyőt, majd öntsd bele a tésztát.
  4. Amikor már buborékos a tészta teteje, és elválik a serpenyőtől, akkor lehet megfordítani!

Tipp: próbáljátok a palacsintát korong alakúra sütni. Amerikában általában juharsziruppal fogyasztják, de tökéletes nutella, friss gyümölcs vagy bármilyen lekvár is hozzá, amit szerettek.

palacsinta desszert