A hagyományos palacsintától összetevőiben nem sokban különbözik, ám a formáját illetve sokkal kisebb és vastagabb palacsintákat kell készíteni. Természetesen ennek következtében a tésztának is sokkal sűrűbbnek kell lennie, mint a megszokott palacsintának.
Hozzávalók: (kb. 9-10 darabhoz)
- 2 egész tojás
- 2 ek. porcukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
- 200 gramm búza-finomliszt
- 2 dl tej
- vaj (ez csak a serpenyőbe kell)
Elkészítés:
- A hozzávalókat egy tálba keverd össze csomómentesre, majd hagy állni legalább fél órát! Ha a tej kevésnek tűnik, maximum fél decit még felvehet a tészta.
- Miután hagytad állni a tésztát, egy sűrű masszát kell kapnod.
- Vajazd ki a serpenyőt, majd öntsd bele a tésztát.
- Amikor már buborékos a tészta teteje, és elválik a serpenyőtől, akkor lehet megfordítani!
Tipp: próbáljátok a palacsintát korong alakúra sütni. Amerikában általában juharsziruppal fogyasztják, de tökéletes nutella, friss gyümölcs vagy bármilyen lekvár is hozzá, amit szerettek.