Bátran ki merem jelenteni, hogy a kóla sokak kedvenc itala közé tartozik, annak ellenére, hogy mennyit hallunk a szervezetre gyakorolt káros hatásairól. Ha valaki nem is szereti ezt az üdítőitalt, annak bátran ajánlom, hogy alkalmazza a háztartásban. És hogy miért? A válasz egyszerű.

háztartás tippek trükkök praktikák kóla üdítő

 

Rengeteg olyan hatást tudunk vele elérni nem csak a konyhában, de az egész háztartásban, amit drága tisztítószerekkel vagy mosószerekkel nem tudunk. Ezek közül sorolom fel nektek a számomra leghasznosabbakat.

1. Egy korábbi posztomban, amik a konyhai trükkökről szóltak már említettem egy praktikát arra, hogy hogyan tudjuk könnyedén eltávolítani a leégett ételt a serpenyő aljáról. Ha ez azonban valamiért mégsem válna be, öntsünk az edényünk aljára egy kis kólát, majd egyszerűen csak öblítsük le.

2. A vízforralónkról gyorsan eltávolíthatjuk a vízkövet, szintén a kóla segítségével. (Az előző pontban említett módszer szerint.)

3. Biztos mindenkivel előfordult már, hogy az edényei sajnos nem olyan minőségűek voltak, mint amilyenre számított. A csavarok így könnyen el tudnak rozsdásodni, de kóla segítségével ez ellen is könnyen tehetünk.

4. A konyha az egy olyan hely, ahol állandóan koszolunk az étellel. A legegyszerűbb, ha a padlót kólával mossuk fel, így nem csak a padlóról, de a fugák közül is kijön a kosz.

5. Ha a sok súrolószer hatására sem vagyunk megelégedve a WC-kagyló tisztaságával, akkor a válasz egyszerű: öntsünk bele egy kis kólát, hagyjuk állni, majd húzzuk le. Garantált a ragyogás!

6. Kiszedi a vér- és olajfoltokat a ruhákból!

+1 Ha rágó ragadt a hajadba, nem kell kivágni belőle, elég, ha egy kis kólába mártod a hajadnak azt a részét pár percre, ezután pedig könnyen ki tudod szedni a beleragadt rágót.